Big Data Képzés és Workshop

Tóth Zotya, Mester Tomi, big data tréning, big data képzésMI EZ?
Big Data képzés! Ezen a tréningen egy jó áttekintést kaphatsz arról, hogy mi is az a Big Data és hogy hogyan használják azt a gyakorlatban. A tematika 70%-ban a ma ismert és használt legnépszerűbb adatelemzési technológiákról szól:  Hadoop, MapReduce, HDFS, Spark…
30%-ban pedig mindennek az üzleti alkalmazásáról, adatstratégiákról, gyakorlati trükkökről. Avagy mit, miért és hogyan elemezzünk? Közösen is kódolunk majd – úgyhogy a laptop-odat ne felejtsd otthon! :-)

KIKNEK AJÁNLJUK?
A Big Data Képzés-hez alapvető programozói tudás szükséges, ezért főleg olyan IT-s szakembereknek ajánljuk, akik szeretnének elindulni a Big Data-ra specializálódás útján vagy egyszerűen csak szeretnének képben lenni, hogy a gyakorlatban mit is takar ez a fogalom.

RÉSZLETEK
Ezt a képzést többé már nem tartjuk. Az összes képzésünket egybe gyúrtuk, egy nagy 3 hónapos átfogó képzésbe. Ez a Junior Data Scientist Akadémia. Katt a linkre több infóért: https://data36.com/junior-data-scientist-akademia/

TARTALOM:
1. BLOKK: Adatstratégia. Mi a big data? Milyen módszertanokat használunk masszív adatok elemzésénél? Mire lehet egyáltalán használni az adatokat? (Funnel-analízis, szegmentáció, kohorsz analízis, profilozás, churn-megelőzés, korreláció analízis, machine learning, prediktív analitika, stb., stb.) Mire érdemes figyelned?

2. BLOKK: Workshop. Egy valós projekt adatstratégiájának a közös felépítése – az 1. BLOKK-ban megismert módszertanokkal.

3. BLOKK: Big Data technológiai bevezető? Mikor beszélünk Big Data-ról? Milyen méretnél, illetve milyen projektnél milyen eszközökre van szükség? Mi az a Hadoop és a MapReduce és Spark? Hogyan használjuk őket? Mi az ideális Big Data eszköztár?

4. BLOKK: Kódolás és Workshop. Egy-egy konkrét feladaton keresztük megismerjünk a most legkurrensebb Big Data eszköz, a Spark alapjait. Megismered, hogy hogy működik, hogy tudod otthon és vállalati környezetben használni. 

5. BLOKK: Machine Learning bevezető. Hogyan tudod ezt a technológiát arra használni, hogy jövőbeli viselkedést prediktálj? Erre mutatunk egy példa alkalmazást.

A képzésen használt anyagok mellé adunk még jó pár big data gyakorló anyagot!

adatlabor képzés
Tóth Zotya éppen a MapReduce-t mutatja be

MIT KAP, AKI RÉSZT VESZ A BIG DATA KÉPZÉS-EN?
1. Egy jó áttekintést arról, hogy mi az a Big Data, a Spark és mi az az adatelemzés.
2. Indítólökést és alaptudást ahhoz, hogy elinduljon az adatelemzés és a Big Data irányú specifikációba.
3. 100% gyakorlati tudást arról, hogy mikor melyik eszközhöz és miért kell nyúlni.

ELŐADÓK

Tóth Zotya, Mester Tomi, big data tréning, big data képzésTóth Zoltán, Big Data Engineer (ex-prezi.com adatinfrastruktúra fejlesztő)
Fejlesztőként a Prezi.com adatinfrastruktúráján dolgozott, több mint 4 évig. Jelenleg a Spark mögöti cégnek, a Databricks-nek dolgozik. Rengeteg céggel konzultált San Francisco-ban és több rangos Data konferencia állandó meghívott előadója. 1 évvel ezelőtt interjút is készítettünk vele, ezt itt olvashatod: klikk!


Ezt a képzést többé már nem tartjuk. Az összes képzésünket egybe gyúrtuk, egy nagy 3 hónapos átfogó képzésbe. Ez a Junior Data Scientist Akadémia. Katt a linkre több infóért: https://data36.com/junior-data-scientist-akademia/