Big Data Képzés és Workshop (3 napos)

Tóth Zotya, Mester Tomi, big data tréning, big data képzésMI EZ?
Ez a képzés kifejezetten az IT Services Hungary és a hozzákapcsolódó szervezetek számára jött létre. A tematika átfogóan végigköveti az online analitika és a data science egyes fejezeteit. A három nap főfókusza:

1. nap: Bevezetés a Big Data világába – adatstratégia, üzleti alkalmazás, üzleti logika, az adatgyűjtés alapjai, Big Data és BI kapcsolata — illetve Bevezetés az adat kódolásba (bash scripting)
2. nap: Az adatelemzéshez kapcsolódó kódolás folytatása (bash és SQL alapjai) – adattisztítás, adatelőkészítés, üzleti információk automatizált kinyerése adatelemző scriptekkel, analitika, BI
3. nap: Big Data nyelvek – hogyan épül fel az infrastruktúra, hogyan néz ki a kód, melyik eszköz mire való, az eszközök bemutatása (Spark, MapReduce, Pig, Hadoop, etc.)

KIKNEK AJÁNLJUK
IT irányultságú szakembereknek (legalább) egy kis mértékű programozói tudással vagy affinitással.

MIT KAP, AKI RÉSZT VESZ A BIG DATA KÉPZÉS-EN?
1. Átfogó és részletes tudást a mai adatelemzői trendekről.
2. 100% gyakorlati, valós életben is alkalmazható tudást.
3. Az Adatlabor – Adatvezérelt Üzlet Szótár c. kiadványát.
4. Egy előre beállított Big Data-s munkakörnyezetet, ahol a résztvevő akár a képzés után is tud gyakorolni és dolgozni.

adatlabor képzésTóth Zotya éppen a MapReduce-t mutatja be

JELENTKEZÉSI INFORMÁCIÓK:
Időpont: 2016. május vége (egyeztetés szerint)
A képzés ára: 140.000 Ft + ÁFA / fő
Helyszín: egyeztetés szerint kihelyezve vagy a budapesti Adatlabor irodában
Létszám: min. 8 – max. 12 fő

JELENTKEZÉS:
tomi@data36.com

RÉSZLETES TEMATIKA:
1. NAP – 1. BLOKK: Adatstratégia. Avagy hogyan épül fel egy adatelemző projekt. Milyen módszertanokat használunk? Mire lehet egyáltalán használni az adatokat? (Funnel-analízis, szegmentáció, kohorsz analízis, profilozás, churn-megelőzés, korreláció analízis, machine learning, prediktív analitika, stb., stb.)

1. NAP – 2. BLOKK: Workshop. Egy valós projekt adatstratégiájának a közös felépítése – az 1. BLOKK-ban megismert módszertanokkal.

1. NAP – 3. BLOKK: Bevezetés az adatelemző programnyelvekbe. Bash-scripting: adattisztítás

2. NAP – 1. BLOKK: A bash scripting folytatása: hogyan nyerjünk ki automatizáltan adatokat?

2. NAP – 2. BLOKK: SQL az adatbányászatban.

2. NAP – 3. BLOKK: Workshop.

3. NAP – 1. BLOKK: Mi is az a Big Data valójában? Mikor beszélünk Big Data-ról? Milyen méretnél, illetve milyen projektnél milyen eszközökre van szükség? Mi az a Hadoop és a MapReduce? Hogyan használjuk őket? Mi az ideális Big Data eszköztár?

3. NAP – 2. BLOKK: Kódolás. Egy-egy konkrét feladaton keresztük megismerünk pár Big Data nyelvet (amire fókuszálunk: Spark és Pig – illetve egy kis Python) alapjait. Összehasonlítjuk a logikájukat, erősségeiket, gyengeségeiket.

3. NAP – 3. BLOKK: Workshop. Egy konkrét feladaton keresztül Te is kipróbálhatod, hogy mennyire tudod használni a nap során megszerzett tudást! De a pontos részletek majd kiderülnek ott…

ELŐADÓK

Tóth Zotya, Mester Tomi, big data tréning, big data képzésMester Tomi, az adatlabor.hu alapítója
Adatelemzőként olyan cégek adataiból gyárt üzleti stratégiákat és információkat, mint a Prezi.com, a Butlers.hu, a randivonal.hu, stb… Előadóként a TEDx-en, a Barcelona E-commerce Summit-on, az Internet Hungary-n vagy a Budapest BI Forum-on találkozhatsz vele.

Tóth Zoltán, Data Scientist (ex-prezi.com adatinfrastruktúra fejlesztő)
Fejlesztőként a Prezi.com adatinfrastruktúráján dolgozott, több mint 4 évig. Rengeteg céggel konzultált San Francisco-ban és több rangos Data konferencia állandó meghívott előadója. 1 évvel ezelőtt interjút is készítettünk vele, ezt itt olvashatod: klikk!